به گزارش خبرنگار سینماپرس نشست رسانه ای سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران ساعتی قبل با حضور فرید فرخنده کیش (مدیر عامل انجمن سینمای جوانان ایران)، سهیلا عسگری (مدیر روابط عمومی) و... در محل انجمن سینمای جوانان ایران برگزار شد.
فرخنده کیش در ابتدای این نشست خبری با تأکید بر اینکه جشنواره فیلم کوتاه تهران در حال حاضر یکی از برترین جشنواره ها در قاره آسیا است اظهار داشت: ما در صدد هستیم تا هرچه سریعتر این جشنواره را به ۱۰ جشنواره برتر سینمای کوتاه در جهان تبدیل کنیم و حضور ۲ فیلم ما در اسکار نویده دهنده این آینده روشن برای سینمای کوتاه کشور است.
وی سپس با تأکید بر اینکه سینمای کوتاه و تجربی نیاز به حمایت ویژه دارد خاطرنشان کرد: خانه کتاب با حمایت مادی و معنوی قرار است کتابخانه های انجمن سینمای جوان را تجهیز کند و خوشبختانه این نهاد با همراهی بنیاد سینمایی فارابی توجه ویژه ای به جشنواره نشان داده اند؛ ما در جشنواره امسال یک تفاهم نامه با مدیرعامل خانه کتاب امضا خواهیم کرد و امیدواریم از این طریق بتوانیم تولید فیلم های اقتباسی را در کشورمان افزایش دهیم.
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ادامه داد: ما در همین راستا برای منتقد فقید سینمای ایران «زاون قوکاسیان» مراسم بزرگداشت ویژه ای در نظر گرفتیم و قرار است روزی را با عنوان سینما و ادبیات و یا سینما و کتاب خوانی همزمان با برگزاری هفته کتاب داشته باشیم.
فرخنده کیش در بخش دیگری از این گفتگو افزود: جشنواره فیلم کوتاه با همکاری صنوف و مجموعه های مرتبط در پردیس سینمایی چهارسو برگزار می شود جشنواره در یک بخش ملی و بین المللی صورت می گیرد. امسال در بخش ملی ۱۷۰۱ فیلم مستند، داستانی، انیمشین و تجربی از ۱۳۲۳ نفر متقاضی حضور داشت؛ علیرغم این که سعی کردیم بدعت گذار حرکتی باشیم که زمان ارسال آثار به جشنواره را تمدید نکنیم اما حجم چشمگیری از فیلم ها بعد از زمان مقرر به جشنواره ارسال شد.
وی گفت: ما باید یک نظام سازماندهی شده برای کشف فیلم های موفق در هر دوره جشنواره و در طول سال داشته باشیم که متاسفانه تاکنون نداشتهایم.
وی ادامه داد: علاوه بر تیم های داوری ملی و بین المللی یک تیم مستقل ۷ نفره داوری فیلم های کوتاه داستانی و تجربی را بر عهده خواهند داشت و از سوی دیگر ۳۲ نفر منتخب فیلمسازان سینمای کوتاه ۳ جایزه را برای حمایت از تولید آثار بعدی فیلمسازان حوزه فیلم کوتاه در مراسم اختتامیه تقدیم خواهند کرد. ضمن اینکه گروه سینمایی «هنر و تجربه» نیز جایزه جداگانه ای را در این جشنواره به فیلم برگزیده شان اهدا خواهند کرد.
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران در ادامه خبر داد: ما از سال گذشته در کنفرانس short film شرکت داشتیم و همین باعث شد تا این کنفرانس همراه با سازمان یونسکو امسال حمایتی از فیلم های جشنواره داشته باشند.
وی سپس به آمار فیلم های بخش بین الملل جشنواره اشاره کرد و گفت: در بخش مسابقه بین الملل کشور فرانسه با ۱۲ فیلم رکوردار حضور در این دوره از جشنواره فیلم کوتاه است و کشورهای آلمان با ۱۱ فیلم، آمریکا با ۶ فیلم و انگلستان و نروژ با ۵ فیلم در رتبه های بعدی قرار دارند.
فرخنده کیش سپس خاطرنشان کرد: امسال بسیاری از کشورهای دنیا برای اولین بار در این جشنواره شرکت می کنند که مراکش، لیتوانی، نیوزلند، اندونزی، سنگاپور، عربستان سعودی، میانمار، برمه، برونئی و گینه بیسائو از جمله آن ها هستند.
وی در خصوص زمان نمایش فیلم ها عنوان کرد: نمایش فیلمها در پنج سالن از ۱۳:۴۵ تا ۲۲:۴۵ خواهد بود. امسال یک اصلاح کوچک داریم که تخصصی کردن نمایشها است. داستانی، تجربی، انیمیشن، مستند و تجربی مستقل هر کدام به صورت جداگانه نمایش داده میشود.
این مدیر سینمایی با اشاره به حضور اساتید سینمایی دکتر الستی، فکوری، اصلانی، صنعتی و تورج منصوری در جشنواره بیان کرد: در کنار استفاده از این اساتید سینمایی دو مهمان از کشور دانمارک داریم. با توجه به صرفهجویی که مورد نظر جشنواره است محدودیت دعوت داریم اما از شش فیلمساز خارجی دعوت کردهایم که در صورت صدور ویزا میزبان آنها خواهیم بود.
وی با اشاره به اهمیت بخش کودک و نوجوان افزود: ۷۵ فیلم کودک و نوجوان داریم که در سه روز اول جشنواره اکران خواهد شد؛ ضمن اینکه از این تعدادبه همراه یک نفر از خانوادهشان برای حضور در جشنواره دعوت کردهایم.
وی افزود: اگر امکان داشته باشد مجموعههای متولی مثل وزارت ورزش و جوانان، وزارت آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در پرورش و تربیت نوجوانان برای آینده فیلمسازی کشور باید متحد شوند و در این زمینه فعالیت کنند و امیدواریم از این فیلمهایی که در بخش کودک و نوجوان ساخته شده به عنوان ابزاری برای بررسی و نگاه آسیبشناسانه این حوزه استفاده کرد.
فرخنده کیش گفت: شب المپیاد فیلم نوجوانان شب بیست و یکم آبان در پردیس چهارسو برگزار میشود و ای کاش وزارت ورزش و جوانان به جای اینکه تاکیدش بر رفتارهای ورزشی و رشد عضلات نوجوانان باشد و به رشد فکری و پیشرفت آنها هم فکر میکرد.
مدیر عامل سینمای جوان در خاتمه این نشست خبری افزود: امسال این جشنواره هیچ مراسم افتتاحیه ای ندارد و تنها مدیران سینمایی کشور با برخی از فیلمسازان یک روز قبل از برگزاری جشنواره به حرم مطهر امام راحل (ره) خواهند رفت تا با آرمان های آن عزیز سفر کرده تجدید بیعت داشته باشند؛ ضمن اینکه ۲۶ آبان ساعت ۶ عصر مراسم اختتامیه این جشنواره در حوزه هنری برگزار می شود.
نظرات